• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/kivateam/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /home/kivateam/public_html/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/kivateam/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/kivateam/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.

Kivaa koiratietoa

Otsikko Tiivistelmä
Etäisestä rinnakkaiselosta läheiseen suhteeseen Kyläkoiria voidaan hyvällä syyllä pitää eräänlaisina alkukoirina, villin koiraeläimen ja sohvalla loikoilevan lemmikin välimuotona. Millainen suhde ihmisen ja kyläkoiran välillä oikein on tai oli?
Hyvinvoinnille ei ole maksimirajaa Koiran hyvinvointikouluttaja osaa tehdä koiralle hyvinvointikartoituksen ja laatia hyvinvointiohjelmia. Niiden avulla koiran elämää saadaan kohennettua – huomattavankin paljon. KIVA-team järjesti syksyllä 2002 ensimmäisen koiran hyvinvointikouluttajakurssin Suomessa. Kuuden viikonlopun kurssilla opiskeltiin mm. koiran ruokintaa, kotiterveydenhoitoa, hierontaa, erilaisia kuntoilumuotoja, lepoon, palautumiseen ja stressiin liittyviä asioita sekä virikkeistämistä, jota käytiin oppimassa mm. Korkeasaaressa. Kurssin hyväksytysti suorittaneet oppilaat valmistuivat koiran hyvinvointikouluttajiksi.
Koira-aapinen Pieni opas siitä miten koiraa tulisi lähestyä
Koiran ruokinta koiran näkökulmasta Mitä koira toivoisi ruualtaan?Millaista on koiralle lajina ominainen ruokailukäyttäytyminen?Poikkeaako se sudesta? Kirjoittaja on työskennellyt 10 vuoden ajan lemmikinruokateollisuudessa, suurimpien kansainvälisten valmistajien palveluksessa.
KYSY - KÄTTELE - KOSKETA KIVA TEAM ry:n lyhyt opas lapsenomistajalle koirien kohtaamistilanteisiin
Laukaukset ja ilotulitus Neuvoja ja ohjeita Koiranomistajille liittyen ilotulituksiin
Linkkivinkit Kokoelma hyödylliseksi todettuja koiramaailman linkkejä
METSÄSTYS AJOKOIRAN KANSSA Viime vuoden joulukuussa Kauko Paavola luennoi KIVA-teamille ajavasta metsästyskoirasta. Vuodesta 1944 lähtien metsästänyt eläkkeellä oleva poliisi kertoi omia kokemuksiaan ajokoiran kanssa tapahtuvasta metsästyksestä. Paikallaolijat olivat luentoon erittäin tyytyväisiä, ja saivat vastaukset mieltään askarruttaneisiin kysymyksiin. Valitettavasti läsnäolijoiden määrä oli vähäinen, ja useampaa KIVA-teamiläistä on jäänyt harmittamaan, ettei päässyt paikalle. Niinpä luennon anti päätettiin lyhykäisyydessään haastatella myös Puremiaan.
Open letter to fans of Cesar Millan who use unethical training methods By Ginger Sundin Hallgren There is a stormy debate going on about Cesar Millan and his many times questionable training methods. And quite rightly so. Many of the shows cabled out in our homes, are without a doubt cases of abuse that easily could end in tragedy.
Rankaiseminen ei tee koirasta tottelevaista Cesar Millanin koulutusmetodit voivat jopa pahentaa koiran käytösongelmia Eläinten hyvinvointia edistävät järjestöt ja tunnetut koira-asiantuntijat arvostelevat toukokuussa Suomessa vierailevan Cesar Millanin rankaisemiselle ja alistamiselle perustuvia koulutusmetodeja. Koirakuiskaaja-ohjelmastaan tunnettu Millan käyttää "ongelmakoirien" koulutuksessa mm. sähkö- ja piikkipantoja, kurkunpäätä ja kieliluuta puristavaa ns. Illusion-kuristuskaulapantaa, mahaan kohdistuvia potkuja, kylkiluiden välissä oleviin hermoihin ja kasvoihin tähdättyjä tökkäyksiä sekä koiran selättämistä ja pakottamista sitä pelottaviin tilanteisiin. Millanin koulutusmetodit näyttävät perustuvan ajatusmalliin koiran ja ihmisen välisestä arvojärjestyksestä, jossa koiralla on jatkuva tarve pyrkiä hallitsemaan ihmistä ja ihmisen tulee tämä alistamalla estää. Tätä ajatusmallia pidetään asiantuntijoiden keskuudessa yhä enenevässä määrin kyseenalaisena.
Tunteita Kaikkihan tietävät, mitä tunne tarkoittaa vai tietävätkö? Sana tunne merkitsee eri ihmisille eri asioita, tunne voi olla yksilöity tunne- tila, fiilis, kokonaisvaltainen kokemus, rakkaus, viha. Uuden suomen kielen sanakirjan mukaan sana tunne tar- koittaa mm. elimistön tilaa koskevaa aistimusta, henkistä tuntemusta, aavistusta, tietoisuutta tai tajuntaa. Sanalla tunne voidaan siis kuvata monenlaisia kokemuksia, sekä fyysisiä että psyykkisiä. Aikojen kuluessa on kiistelty siitä, onko eläimillä tunteita ja jos on niin millaisia. Nykytutkimuk- sen valossa monilla eläimillä on laaja tunnekirjo, nisäkkäiden lisäksi ainakin joillakin kaloilla ja mustekaloilla olisi tunteiden kaltaisia reaktioita.
Tutkimustieto avaa uusia näkymiä eläinten tunteisiin Useat tutkimustulokset ovat osoittaneet, että ilon, surun, pelon ja kiintymyksen kaltaiset perustunteet ovat yhteisiä kaikille nisäkkäille ja linnuille. Niiden voimakkuus ei riipu eläimen älykkyydestä eikä koosta: hamsterin tai undulaatin tunteet ovat yhtä voimakkaita kuin koiran. Tarkentuvan tiedon turvin ihmisen on helpompi ymmärtää eläinten tarpeita ja ratkaista esimerkiksi kissojen, koirien ja muiden eläinten käyttäytymiseen liittyviä ongelmia. Tämä tarjoaa välineitä lemmikin oikeanlaiseen kouluttamiseen.
Valkoisen pennun vaikea tie Valkoisen pikkupennun elämän alkutaival antoi jo viitteitä tu- levasta, kunhan vain joku olisi osannut ne silloin havaita. Kas- vattajan hellä syleily muuttui äkkiä selättämiseksi, kun pentu murisi hänelle. Pennun silmissä kävi pelon ja ihmetyksen ilme. Se halusi pois epämiellyttäväs- tä tilanteesta, mutta kasvatta- ja yritti saada sen lopettamaan murisemisen jatkamalla sen painamista maahan. Murina ei lakannut, päinvastoin. Neuvoksi pennun tulevalle emännälle an- nettiin selätys murinatilanteissa ja jopa koiran nostaminen pos- kista, jos ei muu auta. ”Jos et näin tee ottaa koira myöhem- min sinusta ylivallan ja siitä tu- lee johtaja”.